138 propostes per a un nou impuls a la indústria

01-07-2013

Les entitats promotores del Pacte per a la indústria a Catalunya han presentat un document amb 138 propostes per a un nou impuls de la indústria. El document consensuat insta la societat catalana i les seves institucions de govern a promoure unes polítiques industrials actives per a la recuperació de la crisi, potenciant la indústria i l’economia productiva.

Les entitats responsables del document són els sindicats CCOO i UGT, les patronals Foment del Treball i PIMEC, les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Politècnica de Catalunya, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Un total de cent experts agrupats en vuit comissions de treball han estat els encarregats d’elaborar el seguit de propostes durant sis mesos. El punt de partida va ser la signatura al desembre del Pacte per a la indústria a Catalunya.

Aposta per les exportacions

Les exportacions de la indústria manufacturera representen el 80% del gruix del comerç exterior de Catalunya. D’aquí que es defensi que cal adoptar tot un seguit de reformes que enforteixin la productivitat en els sectors o en les activitats més exposades al comerç internacional. Segons el document, l’estratègia per recuperar l’ocupació i reduir l’atur és incrementar les exportacions. I per això cal millorar la competitivitat i adoptar una estratègia basada en el creixement de la productivitat.

Impulsar mecanismes per facilitar l’accés de les empreses industrials al crèdit bancari públic i privat, i a les inversions de les companyies financeres i d’assegurances, és una altra de les accions que es plantegen. El document també propostes de millora de les infraestructures viàries i ferroviàries, entre les que destaca reclamar al Ministeri de Foment que en tot el Corredor Mediterrani puguin circular trens d’ample ibèric i internacional. D’altra banda, també es reclama el foment de les inversions en R+D+I.

Etiquetes: , , , , ,

Descàrregues

Enllaços

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí