• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Reunió del XVIII Consell General del Pacte Industrial…
12/06/2013
Reunió del XVIII Consell General del Pacte Industrial a Terrassa
El professor d’IESE Business School Pedro Nueno en un moment de la conferència que ha pronunciat amb el títol “El sector de l’automòbil i el futur de la indústria a la Regió Metropolitana de Barcelona”
D’esq. a dta.: Carles Ruiz, president del Comitè Executiu i alcalde de Viladecans; Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; M. Rosa Fiol, vicepresidenta del Consell General, i José M. García, secretari de l’associació

Com a cloenda, el professor Pedro Nueno (IESE Business School) ha pronunciat la conferència “El sector de l’automòbil i el futur de la indústria a la Regió Metropolitana de Barcelona”.

 

L’associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Terrassa el seu XVIII Consell General amb la participació dels representats de les entitats i institucions que l’integren. En aquesta ocasió, ha estat M. Rosa Fiol qui ha presidit la reunió per delegació de Sònia Recasens, presidenta del Consell General.

 

Entre altres punts de l’ordre del dia, s’ha procedit a la renovació d’alguns càrrecs organitzatius de l’associació. S’han nomenat vicepresidents del Consell General del Pacte Industrial Joan Roca, diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona; Jordi Roig, de PIMEC; i María del Carmen Villarrazo, de la UGT de Catalunya. El nou coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha presentat les activitats en curs de l’any 2013 d’acord amb les línies estratègiques 2012-2015 debatudes al XVII Consell General.

 

Acció dels agents econòmics per defensar la indústria

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents al Consell General. Ballart ha defensat que cal reivindicar seriosament que els governs català i espanyol posin la política industrial i productiva en la primera línia de les prioritats. “Hem de demanar que estiguin al nostre costat per reactivar el gran motor econòmic que és i que ha de ser més la gran Regió Metropolitana”.

 

Durant la seva intervenció, Carles Ruiz, president del Comitè Executiu del Pacte Industrial i alcalde de Viladecans, ha reclamat l’acció dels agents econòmics per defensar la indústria automobilística al territori metropolità. Ruiz ha assenyalat que “l'anàlisi de la indústria de l'automòbil a la Regió Metropolitana de Barcelona ens mostra que els agents tenim la responsabilitat de respondre a reptes urgents que determinaran el futur del sector i de la indústria al nostre territori". “La importància d'aquest sector –ha afegit Ruiz-, va molt més enllà de la producció de vehicles i la RMB té moltes possibilitats de ser un dels espais més importants del món en l'àmbit de la mobilitat en tots els seus aspectes: automòbils, components de sistemes intel·ligents de mobilitat, disseny etc.”.

 

Estudi sobre el futur de la indústria automobilística

La reunió del Consell General ha finalitzat amb la conferència “El sector de l’automòbil i el futur de la indústria a la Regió Metropolitana de Barcelona” a càrrec del professor Pedro Nueno d’IESE Business School. Nueno ha justificat la capacitat de la indústria automobilística a la regió i ha fet una diagnosi dels reptes als que s’enfronta en el futur.

 

D’altra banda, els assistents a la reunió van disposar d’un avanç dels resultats de l’estudi “El futur de la indústria de l’automòbil a la Regió Metropolitana de Barcelona”. Amb la voluntat d’analitzar les tendències, els reptes i les oportunitats que afecten a la indústria automobilística al territori metropolità, el Pacte Industrial ha encarregat a la consultora InterBen Consulting la realització d’aquest estudi que es publicarà properament com a volum número 10 dins la col·lecció Quaderns del Pacte Industrial.

 

Carles Ruiz ha afirmat que aquest estudi “ens posa deures a tots en matèria de polítiques de formació professional, d'infraestructures, de mobilitat sostenible, d'innovació i, en definitiva, en matèria de polítiques de competitivitat i suport a una indústria que tornarà a ser clau en la reactivació econòmica".

 

 

 

 

Enllaços

 

Avanç de resultats de l'estudi "El futur de la indústria de l'automòbil a la Regió Metropolitana de Barcelona".

 

Memòria d'activitats 2012

 

 

Recull de premsa

 

Un estudio plantea la movilidad inteligente como oportunidad para el sector del automóvil (Europa Press i La Vanguardia.com)

 

El coche eléctrico no será una alternativa real hasta 2030, según un estudio (EFE)

 

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana vol potenciar el sector automobilístic (Terrassa Digital). L'enllaç inclou un vídeo.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Presentació del Paper 5 del Pacte Industrial i debat sobre el repte de reformatar els polígons industrials
llegir +
48a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial i presentació de les propostes del cicle sobre transició circular
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat