• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Xavier Casares presenta a la Comissió de Formació…
23/05/2013
Xavier Casares presenta a la Comissió de Formació el III Pla General de Formació Professional a Catalunya
D'esq. a dta.: Xavier Casares, president del Consell Català de Formació Professional; M. Rosa Fiol, presidenta de la Comissió de Formació del Pacte Industrial, i Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial

Els representants de les entitats membres del Pacte Industrial han plantejat les seves propostes de millora

 

El president del Consell Català de Formació Professional, Xavier Casares, ha presentat el III Pla General de Formació Professional a Catalunya (2013-2016) i la memòria de la futura Llei de la Formació Professional als membres de la Comissió de Formació del Pacte Industrial. Amb aquestes dues mesures, el Govern vol avançar cap a un nou model de FP que doni resposta a les necessitats actuals del mercat laboral.

 

La reunió ha estat presidida per la presidenta de la Comissió de Formació del Pacte Industrial, M. Rosa Fiol, i ha comptat amb l’assistència de nombrosos representants de les entitats que formen el Pacte. La trobada també ha servit per a que el president del Consell Català de Formació Professional s’endugui les primeres impressions per part de les persones que treballaran en la seva aplicació i diverses propostes de millora.

 

 

Un nou model de FP

 

Xavier Casares ha detallat que el III Pla General de Formació Professional a Catalunya (2013-2016) defineix quatre eixos estratègics on incidir: la planificació i adaptació de l’oferta formativa integrada a les necessitats del mercat de treball i de les persones, l’impuls dels centres de Formació Professional integrats, l’organització d’un mecanisme integrat de reconeixement i acreditació de les competències professionals i el desenvolupament d’un sistema integrat d’informació i orientació professional. L’objectiu és articular un nou model de FP que impulsi la qualificació professional i l’ocupabilitat de les persones i que acabi traduint-se en una millora de la competitivitat de les empreses.

 

Per la seva banda, la futura Llei de la Formació Professional, de la qual el Govern acaba d’aprovar la memòria de l’avantprojecte, vol integrar les distintes modalitats de l’FP. La llei vol superar els subsistemes per marcar itineraris que van des de la formació inicial fins a la continuada a través de diferents itineraris adaptats a les necessitats laborals i a les persones que es formin des de joves i al llarg de la vida.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Acte ajornat: Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones lectures
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat