Comitè Executiu i Consell General del Pacte Industrial

02-07-2019

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha celebrat el passat 2 de juliol el seu XXIII Consell General i la 46a reunió del Comitè Executiu amb l’assistència dels representants dels ajuntaments i de les entitats que integren l’associació, alguns dels quals han participat per primera vegada després dels nomenaments produïts arran de les darreres eleccions municipals.

Les dues reunions han estat presidides, respectivament, per Núria Marín, presidenta del Comitè Executiu del Pacte Industrial i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, i Agustí Colom, president del Consell General del Pacte Industrial, i s’han celebrat conjuntament al Palauet de Can Buxeres de l’Hospitalet de Llobregat.

Activitat del Pacte Industrial

Els presidents de les Comissions de Treball han repassat les activitats dels diversos àmbits. Entre d’altres, en l’Àmbit de Mobilitat s’ha destacat la participació en les reunions de treball per a l’elaboració del Pla Director de Mobilitat (pdM) 2020-2025. De l’Àmbit de Formació s’han recordat les dues últimes reunions de la Comissió: la presentació comparativa de sistemes europeus d’FP a partir de l’estudi de la Fundació BCN FP i la reunió sobre el desplegament de la Llei 10/2015 de formació i qualificació professionals amb la participació de Fabian Mohedano, president del Consell Català de Formació Professional. Pel que fa a l’Àmbit d’Activitat Econòmica s’han esmentat els estudis sobre polígons industrials realitzats per Maria Buhigas (Urban Facts) i Carlos Carrasco (Eixos) que es publicaran pròximament. Finalment, de l’Àmbit d’Innovació s’ha citat la col·laboració en l’organització de la trobada anual IND+I sobre indústria i innovació i la participació al Barcelona Building Construmat.

Un moment de la reunió

Per la seva part, el coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha informat de les activitats realitzades per l’associació, recollides en la Memòria 2018, i ha avançat algunes que es duran a terme en els propers mesos. Entre aquestes, ha explicat el cicle “Diàlegs i sinergies per a la transició circular en l’horitzó 2030”, seleccionat en la 4a Convocatòria de projectes de reflexió al Palau Macaya. L’objectiu d’aquest cicle de jornades i tallers és fer propostes d’actuació que afavoreixin la cooperació i la generació d’aliances multiactor per contribuir a impulsar la transició cap a l’economia circular en el marc dels objectius de desenvolupament sostenible. Rivera també ha informat del tancament dels comptes anuals del 2018 i de la proposta de pressupost per al 2019.

Un altre punt de l’ordre del dia ha estat la renovació d’alguns càrrecs organitzatius de l’associació. El Consell General ha aprovat el nomenament de dos dels seus tres vicepresidents atenent la rotació anual que contemplen els Estatuts de l’associació. D’una banda, M. Rosa Fiol, de l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL) i representant de Foment del Treball, pren el relleu de Sergi Fuster, de PIMEC, com a vicepresidenta en representació de les organitzacions empresarials. D’altra banda, Carlos del Barrio, de CCOO de Catalunya, pren el relleu de Josep Santcristòfol, de la UGT de Catalunya, com a vicepresident en representació de les organitzacions sindicals.

El Port de Barcelona, nou membre del Pacte Industrial

Durant la reunió s’ha aprovat l’adhesió del Port de Barcelona com a ens col·laborador del Pacte Industrial, fet que permetrà treballar conjuntament amb l’objectiu que la indústria i l’activitat portuària contribueixin a un desenvolupament econòmic metropolità sostenible. El Port de Barcelona és la principal infraestructura de transport i serveis de Catalunya i un port de referència de la regió euromediterrània. El Port de Barcelona genera 41.200 llocs de treball i és el primer port de l’Estat per facturació i per valor de les mercaderies.

Amb aquesta adhesió, el Pacte Industrial continua creixent amb la incorporació de noves entitats que comparteixen els mateixos objectius. Actualment l’associació ja suma les voluntats de 50 ajuntaments, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, 11 organitzacions empresarials, els 2 sindicats majoritaris, 6 consells comarcals, 6 universitats i diverses institucions vinculades al desenvolupament econòmic.

Etiquetes: ,

Descàrregues

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí