El Pacte Industrial presenta les conclusions del cicle sobre reindustrialització i sostenibilitat al Garraf

14-06-2019

Alba Gubert, responsable de Projectes i Socis del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, ha explicat les conclusions del cicle “Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic” en el marc de la jornada “L’autoconsum i la valorització a la indústria 4.0”, celebrada el passat 6 de juny a Vilanova i la Geltrú. Durant la jornada, organitzada per l’agència de desenvolupament Node Garraf i la Mancomunitat Penedès-Garraf, s’han presentat propostes sobre l’ús de l’economia circular, l’eficiència energètica, l’autoconsum i digitalització 4.0 per al foment d’un nou model industrial al territori.

Gubert ha explicat que l’objectiu del cicle era identificar tendències de futur i fer propostes innovadores que serveixin per orientar a tots els agents implicats en l’impuls d’una reindustrialització sostenible basada en l’economia circular i la indústria 4.0.

Durant el cicle es van prioritzar els àmbits que més s’han d’impulsar per avançar en una reindustrialització sostenible: l’economia circular, la capacitació professional, l’especialització territorial, la fabricació distribuïda i relocalització, i l’acció col·lectiva.

Una de les conclusions del cicle, ha detallat Gubert, és que l’acció col·lectiva –el pacte des de la col·laboració i la corresponsabilitat de tots els agents socioeconòmics–, és una eina bàsica per avançar en aquest nou model econòmic i social. Gubert també ha apuntat que per assolir una reindustrialització sostenible és necessari apostar fermament per la formació (FP dual, doctorands…) per disposar i retenir talent, etc.

El cicle “Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic” s’alinea amb la missió del Pacte Industrial d’impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat del territori metropolità. El cicle va ser seleccionat en la 2a Convocatòria de projectes de reflexió al Palau Macaya de l’Obra Social La Caixa. 

Etiquetes: , , , , ,

Descàrregues

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí