• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • El Pacte Industrial participa en la 2a Jornada “Per…
13/03/2019
El Pacte Industrial participa en la 2a Jornada “Per una economia circular i competitiva”
D'esq. a dta.: Carles Rivera, Jesús Gómez, Jordi Tort i Katie Thomas.
Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial, durant la seva intervenció.
Un moment de la jornada.
Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà.

El coordinador gerent del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, Carles Rivera, ha moderat una taula rodona amb el títol "El compromís de les ciutats amb l'economia circular" en el marc de la segona edició de la jornada "Per una economia circular i competitiva", celebrada el passat 13 de març a Gavà.

 

La jornada ha aplegat institucions compromeses amb l'economia circular per reflexionar sobre el paper de les ciutats en la transició cap a aquest model i s'han donat a conèixer experiències i iniciatives que s'estan duent a terme a diferents llocs d'Espanya i Europa. La jornada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Gavà, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Red Española de Ciudades por el Clima, i ha comptat amb el suport del Pacte Industrial.

 

 

Col·laboració público-privada

 

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha posat de manifest que l'economia circular implica que “hem de fer les coses d'una altra manera i no per un imperatiu legal, sinó perquè estem convençuts que és l'única manera de garantir el desenvolupament actual i el futur de les generacions que vindran”. Segons Sánchez, “la implicació del sector privat és del tot imprescindible per avançar en aquest sentit, així com la col·laboració de les diferents institucions i la complicitat i la pedagogia a la ciutadania”.

 

Per la seva part, el director de Desenvolupament Social i Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Héctor Santcovsky, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, han explicat les estratègies d'economia circular de les respectives institucions.

 

 

El compromís de les ciutats amb l'economia circular

 

L'objectiu de la taula rodona moderada per Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial, ha estat presentar diversos casos de bones pràctiques d'economia circular a les ciutats. Rivera ha recordat que en el marc de la primera edició d'aquesta jornada, celebrada fa un any, es va presentar el Paper 4 del Pacte Industrial "Què és l'economia circular i per què és important per al territori", dirigit per Xavier Marcet. També ha esmentat el Quadern 14 del Pacte Industrial, "Guia d'iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials".

 

Katie Thomas, del Low Carbon and Circular Economy Lead of York, North Yorkshire & East Riding Local Enterprise Partnership, ha explicat que al Regne Unit les ciutats han obert el camí cap a l'economia circular, i aquest lideratge de les ciutats podia fer oblidar les zones rurals. Per això van començar a pensar a nivell de regió. Jordi Tort, tinent d'alcalde de Nova Governança i Economia de l'Ajuntament de Gavà, s'ha referit a la incorporació de Gavà als valors Water Wise City. Finalment, Jesús Gómez, gerent de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Valladolid, ha presentat el full de ruta de Valladolid cap a l'economia circular i el paper de l'Ajuntament com a habilitador, promotor i facilitador.

 

 

 

 

Enllaços

 

Pàgina web de la jornada.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Presentació del Paper 5 del Pacte Industrial i debat sobre el repte de reformatar els polígons industrials
llegir +
48a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial i presentació de les propostes del cicle sobre transició circular
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat