Presentació comparativa de sistemes europeus d’FP a la reunió de treball de la Comissió de Formació del Pacte Industrial

24-05-2018

El passat 24 de maig ha tingut lloc la darrera reunió de la Comissió de Formació del Pacte Industrial en la qual s’han analitzat diferents sistemes europeus d’FP amb l’objectiu de debatre sobre quines característiques dels models d’altres països es podrien aplicar al nostre sistema per tal de millorar-lo. La reunió ha tingut lloc a l’Auditori del Pati Manning de Barcelona i ha estat presidida per M. Rosa Fiol, presidenta de la Comissió de Formació del Pacte Industrial, que ha destacat que l’FP ha estat el tema principal en l’agenda de la comissió dels darrers anys.

A continuació, Montse Blanes, directora de la Fundació BCN Formació Professional, i Àngel Tarriño, de l’Àrea Observatori de la mateixa fundació, han fet una presentació comparativa dels sistemes d’FP d’Alemanya, Dinamarca, França, Holanda, Suïssa i Espanya a partir de la recerca desenvolupada per la fundació. Montse Blanes ha destacat que els reptes de futur de la Formació Professional són reptes de sistema. N’ha citat tres: la innovació, tant a les aules com a les empreses; la orientació, ja que s’ha de posar en valor l’FP; i la relació entre els centres d’FP i les empreses, i aquí és on pren força el model de l’FP dual.

Per la seva part, Àngel Tarriño ha explicat que el nombre d’estudiants que cursen estudis secundaris a Espanya (25 %), en els quals s’inclouen els estudis professionals, és molt menor que la mitjana europea (46 %). Per això ha alertat que al 2025 el 64 % de llocs de treball requeriran perfils de tècnics professionals, però només un 24 % dels joves estudien FP. Per tant, augura que les empreses tindran dificultats per cobrir els seus llocs de treball. Per fer front a aquesta situació ha defensat l’opció que representa l’FP dual i la necessitat que seguir impulsant-la.

El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha informat als assistents d’algunes de les activitats organitzades recentment, com és el cicle “Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic“, i ha anunciat la commemoració dels 20 anys del Pacte Industrial el proper 13 de juny.

Un moment de la reunió de la Comissió de Formació

Etiquetes: , ,

Descàrregues

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí