Cicle “Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic”

19-09-2017

En un context mundial caracteritzat per l’escassetat de recursos naturals i per la irrupció de les transformacions tecnològiques impulsades per la indústria 4.0 –big data, robòtica, internet de les coses, impressió 3D, realitat augmentada, etc.– sorgeix el repte de fer un ús més eficient dels recursos i de les noves tecnologies de la producció, i s’obre l’oportunitat d’impulsar una reindustrialització sostenible com a motor d’un nou desenvolupament econòmic.

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha presentat el cicle “Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic” amb l’objectiu d’identificar tendències de futur i fer propostes innovadores que serveixin per orientar a tots els agents implicats en l’impuls d’una reindustrialització sostenible. Aquest cicle de conferències s’alinea amb la missió del Pacte Industrial d’impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat del territori metropolità. El cicle ha estat seleccionat a la 2a Convocatòria de projectes de reflexió al Palau Macaya de l’Obra Social La Caixa.

El cicle ha constat de tres jornades:

Paral·lelament, un grup d’experts ha contrastat i debatut, en un seguit de tallers participatius, les reflexions dutes a terme en les jornades per tal d’extreure les principals conclusions i propostes d’actuació, que han estat contrastades amb el públic assistent a l’última jornada. En les diverses activitats programades han participat representants empresarials, sindicals, del tercer sector, de l’administració pública i experts de l’àmbit universitari i la recerca.

Totes les activitats del cicle s’han pogut seguir amb el hashtag #HoritzóIndústria. 

Etiquetes: , , , , ,

Descàrregues

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí