• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Cicle "Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons…
19/09/2017
Cicle "Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic"

En un context mundial caracteritzat per l’escassetat de recursos naturals i per la irrupció de les transformacions tecnològiques impulsades per la indústria 4.0 –big data, robòtica, internet de les coses, impressió 3D, realitat augmentada, etc.– sorgeix el repte de fer un ús més eficient dels recursos i de les noves tecnologies de la producció, i s’obre l’oportunitat d’impulsar una reindustrialització sostenible com a motor d’un nou desenvolupament econòmic.

 

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona presenta el cicle "Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament econòmic" amb l’objectiu d’identificar tendències de futur i fer propostes innovadores que serveixin per orientar a tots els agents implicats en l’impuls d’una reindustrialització sostenible. Aquest cicle de conferències s’alinea amb la missió del Pacte Industrial d’impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat del territori metropolità. El cicle ha estat seleccionat a la 2a Convocatòria de projectes de reflexió al Palau Macaya de l’Obra Social La Caixa.

 

El cicle consta de tres jornades:

 

Paral·lelament, un grup d’experts contrastarà i debatrà, en un seguit de tallers participatius, les reflexions dutes a terme en les jornades per tal d’extreure les principals conclusions i propostes d’actuació, que seran contrastades amb el públic assistent a l’última jornada. En les diverses activitats programades participaran representants empresarials, sindicals, del tercer sector, de l’administració pública i experts de l’àmbit universitari i la recerca.

 

Totes les activitats del cicle es podran seguir amb el hashtag #HoritzóIndústria. 

 

 

 

 

Enllaços


Més informació i inscripcions.

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
El pacte entre els actors socioeconòmics és fonamental per impulsar una reindustrialització sostenible
llegir +
El compromís del món local amb l'economia circular, clau per garantir la sostenibilitat social, econòmica i ambiental
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat