Nous premis IND+I Science a assaigs de recerca sobre innovació, indústria i l’agenda de les ciutats sostenibles

04-09-2017

Aquesta tardor es llença un nou concurs de premis de recerca per als estudiants de programes de doctorat d’universitats de Catalunya, que té com a objectiu activar la generació del coneixement científic en l’àmbit de la innovació, la indústria i l’agenda de les ciutats sostenibles. El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona promou aquesta iniciativa juntament amb l’IND+I, l’Institut for Innovation and Public Purpose (IIPP) de la University College London, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB). La presentació d’aquests premis ha tingut lloc el passat 14 de setembre al Pati Llimona.

D’aquesta manera, l’IND+I, el Pacte Industrial i el PEMB sumen esforços per reconèixer, divulgar i promoure l’aplicació de la recerca que es fa en les universitats catalanes o per estudiants catalans en universitats estrangeres. Tot i que s’han identificat més de 100 grups de recerca de disciplines molt diverses orientats als temes dels premis, les institucions promotores troben a faltar un espai aglutinador i, especialment, que faci la transferència de coneixement cap a les polítiques públiques. És per això que l’IND+I Science vol ser un primer punt de trobada per aquest ecosistema d’innovació. Pretén fer un reconeixement a aquells projectes de recerca que adoptin un enfocament d’interès públic en la innovació, en la línia del model d’innovació per missions proposat per Mariana Mazzucato i el recentment creat Institute for Innovation and Public Purpose (University College of London) que ella dirigeix i des del que apadrina aquesta iniciativa.

Categories dels premis

A través de l’IND+I Science s’atorgaran 8 premis de 1.500 euros cadascun al talent local aplicat a resoldre reptes de futur. Es classificaran en 4 categoriesagenda de les ciutats sostenibles (2 premis), innovació i indústria (2 premis), indústria verda per al creixement sostenible (2 premis), i polítiques d’innovació metropolitana (2 premis).

El Pacte Industrial impulsa la categoria de premis sobre indústria verda per al creixement sostenible seguint el seu compromís amb el desenvolupament i la sostenibilitat del territori metropolità i amb vocació de contribuir a apropar el coneixement basat en evidència científica als policymakers. Es premiaran els dos millors treballs que explorin la transformació que viu la indústria a causa de la incorporació de tecnologies relacionades amb l’ús més sostenible de l’energia i els recursos i amb la reducció del seu impacte sobre el canvi climàtic. També els relacionats amb l’impacte que la indústria verda pot tenir per a reduir el canvi climàtic a través de la transformació dels mercats i els hàbits de consum.

Requisits per participar-hi

Els candidats han d’estar matriculats (en el moment de la presentació) en un programa de doctorat de qualsevol universitat catalana o, en el cas d’estudiants residents a Catalunya, també en qualsevol programa de doctorat universitari espanyol o estranger. El termini de presentació de sol·licituds ha estat prorrogat fins al 3 de novembre de 2017. Per obtenir més informació detallada sobre els criteris podeu consultar les bases de l’IND+I Science.

Els candidats premiats seran convidats a presentar els seus assajos en un simposi on també hi haurà l’oportunitat de debatre els assajos amb investigadors sèniors i amb representants governamentals i polítics d’alt nivell.

Etiquetes: , ,

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí