• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Fabricant el futur: la propera era de creixement global…
01/11/2012
Fabricant el futur: la propera era de creixement global i innovació

El McKinsey Global Institute i la McKinsey Operations Practice, divisions de la consultora McKinsey&Company, han elaborat un estudi per tal de comprendre millor quin és i serà rol de la indústria manufacturera a les economies avançades i als països emergents.

 

El sector manufacturer és un sector clau per a l’economia, i contribueix en proporcions molt significatives a les exportacions i a la despesa privada en R+D ( 70% i 90% respectivament).

 

L’informe comença analitzant l’evolució que ha sofert el sector  i estableixen com es creu que evolucionarà, basant-se en les principals forces que estan afectant al sector. Inclouen també en l’estudi una anàlisi més detallada d’alguns sectors industrials seleccionats, com els de l’automoció, l’aeroespacial, el farmacèutic, l’alimentari, l’acer i les manufactures electròniques.

 

McKinsey conclouen que  la indústria manufacturera seguirà sent de gran importància tant per a les economies avançades com per als països emergents, i que en ser un sector molt heterogeni, no pot ser subjecte a solucions estàndard. Per tenir èxit en aquest nou entorn, empreses i governs necessiten nou rigor analític, noves capacitats i actuar amb previsió i convicció, ja que les oportunitats de futur del sector es preveu que sorgeixin en un entorn amb més incertesa i complexitat. Destaquen també que la divisió entre indústria/producció i serveis cada vegada és més imprecisa (cada cop més, les empreses industrials assumeixen els serveis com R+D, màrqueting o serveis d’atenció al client). Dediquen un apartat també a les necessitats de formació (educació i desenvolupament de competències) i de política industrial que els policymakers/legisladors/polítics hauran de tenir en compte per a fer front a la indústria que ve i que aquest pugui seguir sent un sector de gran importància per a l’economia mundial.

 

 

 

 

Enllaços

 

Document "Manufacturing the future. The next era of global growth and innovation" (en anglès).

 

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Presentació del Paper 5 del Pacte Industrial i debat sobre el repte de reformatar els polígons industrials
llegir +
48a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial i presentació de les propostes del cicle sobre transició circular
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat