El Pacte Industrial presideix una sessió de la Conferència Internacional Estàndards i Indicadors per a l’Economia Circular

02-03-2017

El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha estat l’encarregat de presidir una de les sessions de la Conferència Internacional Estàndards i Indicadors per a l’Economia Circular, organitzada per la Fundació per a l’Economia Circular el passat 2 de març al CaixaForum Barcelona.

La sessió ha portat per títol “La normalització en relació amb l’economia circular” i ha comptat amb les ponències de José Magro, gerent de Medi Ambient d’AENOR; Sam Reeve, CEO de Resource Futures i membre del Comitè de Gestió de Recursos Sostenibles de la Institució Britànica d’Estàndards (BSI), i Angela Saxby, directora tecnològica d’EMEA Proveïdors de serveis de Hewlett Packard Enterprise.

La importància dels indicadors

José Magro ha parlat de la certificació en el marc de l’economia circular i ha destacat la certificació d’AENOR “Cap a residu Zero”, que permet articular un sistema de gestió dels residus de l’empresa. Per la seva part, Sam Reeve s’ha referit al marc per a l’aplicació dels principis de l’economia circular en organitzacions i ha explicat que l’estàndard britànic pot servir per a totes les empreses de dins i fora del Regne Unit. Finalment, Angela Saxby ha tractat la normalització des del punt de vista empresarial i ha apuntat que l’arquitectura pot ser un nexe entre les empreses i les seves operacions de tecnologies de la informació per ajudar a aconseguir la sostenibilitat.

L’objectiu d’aquesta conferència ha estat debatre sobre els indicadors que permetin avaluar adequadament els progressos realitzats en l’àmbit de l’eficiència en l’ús dels recursos i l’economia circular. Quins indicadors podrien ser els més apropiats?, quins estarien més relacionats amb el consum de recursos (aigua, energia…), materials i productes?, podrien fixar-se objectius legislatius, vinculants o no, associats a aquests indicadors a més a més dels de reciclatge? són algunes de les preguntes que s’han debatut durant les diverses sessions que incloïa el programa de la conferència.

Un moment de la sessió presidida pel Pacte Industrial. Foto: Fundación para la Economía Circular

Etiquetes: , , ,

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí