• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • El grup de treball d'indústria de la Taula d'indústria…
24/02/2017
El grup de treball d'indústria de la Taula d'indústria de l'AMB celebra una sessió monogràfica sobre economia circular

L'economia circular, un dels principals reptes de l'economia per als propers anys, ha estat el tema de debat de l'última reunió del grup de treball d'indústria de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s'ha celebrat el passat 24 de febrer a la seu de l'entitat. Aquest grup de treball està presidit pel Pacte Industrial i té per objectiu promoure el debat sobre les necessitats més importants que cal abordar per fer un territori metropolità més productiu, cohesionat socialment, inclusiu, competitiu i més protegit en relació amb les situacions de crisi.

 

L'encarregat de presidir la reunió per part del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha estat el seu coordinador gerent, Carles Rivera, qui ha esmentat les darreres iniciatives de l'associació per promoure la transició energètica i un model productiu més sostenible. En concret s'ha referit a la publicació del Quadern 14 del Pacte Industrial, Guia d’iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials, dirigit per Verónica Kuchinow i Anna Lluís, de l'empresa Símbiosy, l'objectiu del qual és aportar als responsables municipals i agents econòmics i socials locals orientacions i casos pràctics que els ajudin a desenvolupar el gran potencial que tenen per impulsar el procés de transició energètica, partint d’accions en els seus polígons industrials.

 

 

Paper dels municipis en la simbiosi industrial

 

Precisament Verónica Kuchinow i Anna Lluís han estat convidades a participar en la reunió per presentar el document que Símbiosy ha elaborat per encàrrec de l'AMB sobre el potencial de l'economia circular en aquest territori. Les dues expertes han destacat que els municipis de l'AMB tenen un paper molt important a jugar en l'economia circular ja que concentren la major part dels residus de Catalunya. Kuchinow ha recordat que, si ens referim a la indústria, hem de parlar de la simbiosi industrial, que és l'estratègia que ha de permetre solucionar ineficiències en el tractament dels residus, l'aigua i l'energia que les empreses per si soles no són capaces de solucionar, mitjançant la detecció del valor dels recursos sobrants i explorant solucions innovadores a la provisió de recursos. Kuchinow ha explicat que els ajuntaments poden estar al darrera d'aquestes iniciatives liderant-les, promocionant-les, proveint finançament, dinamitzant-les, etc.

 

En el document que han presentat, Kuchinow i Lluís proposen set nodes potencials d'actuació de projectes d’economia circular a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de maximitzar l’eficiència en l’ús dels recursos de gran valor amb els que compta aquest territori (plantes de tractament de residus, gestió del cicle de l'aigua, recursos naturals, etc.). Per part de l'AMB, el seu director de Planificació Estratègica, Francesc Magrinyà, també ha incidit en el valor d'aquests recursos per dur a terme projectes d'economia circular i ha ressaltat la voluntat de l'AMB per tirar endavant polítiques públiques metropolitanes en aquest àmbit.

 

 

 

 

Enllaços

 

Quadern 14 del Pacte Industrial "Guia d’iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials"

 

 

Notícies relacionades

 

La internacionalització econòmica, tema de debat de la 2a reunió del grup de treball d'indústria de la Taula d'indústria de l'AMB.

 

El Pacte Industrial presideix el grup de treball d'indústria de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització de l'AMB.

 

 

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Presentació del Paper 5 del Pacte Industrial i debat sobre el repte de reformatar els polígons industrials
llegir +
48a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial i presentació de les propostes del cicle sobre transició circular
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat