• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • L'FP dual, tema principal de la reunió de treball…
23/09/2016
L'FP dual, tema principal de la reunió de treball de la Comissió de Formació del Pacte Industrial
Un moment de la reunió de treball de la Comissió de Formació
Jordi Ficapal en el moment en què s'ha dirigit als assistents

El passat 22 de setembre ha tingut lloc la darrera reunió de treball de la Comissió de Formació del Pacte Industrial en la qual es va presentar l'Aliança per a la Formació Professional Dual. La presentació d’aquest projecte ha anat a càrrec de Guillem Salvans, coordinador de l’Aliança per a la Formació Professional Dual a Catalunya i senior project manager de la Fundació Bertelsmann.

 

La reunió ha començat amb la benvinguda de la presidenta de la Comissió de Formació, M. Rosa Fiol, que ha repassat les activitats dutes a terme en el si de la comissió i ha avançat les properes activitats, entre les quals destaca l'actualització del Quadern 9 del Pacte Industrial. Fiol també ha explicat que la presentació de l'Aliança per a la Formació Professional Dual s'emmarca en el constant interès del Pacte Industrial per difondre bones pràctiques en l'àmbit de la formació professional.

 

Necessitats de millora de l'FP dual

Guillem Salvans, coordinador de l’Aliança per a la Formació Professional Dual a Catalunya, ha explicat que per millorar la qualitat de l'FP dual cal aconseguir una bona xarxa d'empreses formadores. Per Salvans aquest és l'element més difícil perquè requereix un canvi cultural. També ha detallat que és necessari millorar els sistemes d'informació per tal que es conegui tota l'oferta d'FP dual, que l'alternança entre el temps que l'alumne passa al centre de formació i a l'empresa ha de ser més freqüent, i que els professors han d'estar en contacte amb el món de l'empresa. Salvans també ha defensat un seguit de propostes relacionades amb la cooperació, entre elles que les pimes facin projectes conjunts d'FP dual, tot considerant els sectors emergents.

 

Salvans també ha explicat l’Aliança per a la Formació Professional Dual, un projecte impulsat fa dos anys a Catalunya, Madrid i Andalusia i que té per objectiu construir un model d’FP dual de qualitat, implicar les petites i mitjanes empreses en l’FP dual, millorar el marc legal i jurídic existent, i augmentar el prestigi social de l’FP, i concretament el de l’FP dual. L'equip del projecte ofereix assessoria tècnica i activitats per augmentar la xarxa d'empreses participants i, d'aquesta manera, contribuir a la implantació d'aquest model de formació.

 

Propera reunió sobre FP

Entre els assistents a la reunió hi havia Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional, que ha acceptat la invitació de M. Rosa Fiol a participar en la propera reunió de la Comissió de Formació per tal d'explicar la nova llei de Formació Professional aprovada pel Parlament de Catalunya.

 

Per la seva part, Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial, ha informat que està a punt d'enllestir-se el procés d'edició de la nova publicació del Pacte Industrial, que esdevindrà el quart número de la col·lecció Papers del Pacte Industrial, i que portarà per títol "La concertació en el territori per a la promoció de l'activitat i l'ocupació industrials. Perspectiva dels agents implicats".

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Acte ajornat: Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones lectures
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat