• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • 42a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial…
11/04/2016
42a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial i presentació de la trobada IND+I

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha celebrat el passat 11 d'abril la 42a Reunió del Comitè Executiu amb l'assistència dels representants dels ajuntaments i de les entitats que integren l'associació. La reunió ha estat presidida per Carles Ruiz, president del Comitè Executiu i alcalde de Viladecans, i ha tingut lloc al Palauet Can Buxeres de l'Hospitalet de Llobregat. En el marc de la reunió s'ha presentat la trobada sobre indústria i innovació IND+I i s'ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, del Consell Comarcal del Maresme i de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP).

 

La reunió ha començat amb una presentació de la trobada IND+I a càrrec de Jordi Garcia Brustenga, membre del Consell Científic que l'organitza. Aquesta trobada, que se celebrarà el proper 5 de maig a Viladecans, vol convertir-se en una cita anual de referència a Catalunya en l'àmbit de la divulgació i la discussió de tendències i innovacions industrials i les polítiques d'innovació i competitivitat que les poden impulsar. La trobada IND+I compta amb la col·laboració del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

 

Actualitat del Pacte Industrial

 

Els presidents de les Comissions de Treball han informat de les respectives activitats desenvolupades i de les activitats en curs i previstes per al 2016. Així, per exemple, en l’Àmbit de Mobilitat s’ha destacat la presentació del Paper 1 "Reflexions a l’entorn de la mobilitat de mercaderies als polígons industrials de la Regió Metropolitana de Barcelona". De l'Àmbit de Formació s'ha explicat que s'està valorant la realització de l'estudi "Prospectiva de necessitats d'ocupació i formació a la RMB (2020-2025)", el qual seria una actualització del Quadern 9 del Pacte Industrial. Pel que fa a l’Àmbit d’Activitat Econòmica s’ha esmentat la presentació del Quadern 13, "La xarxa de suport a la internacionalització econòmica de la RMB", dirigit pel professor d’ESADE Angel Saz-Carranza. Finalment, de l’Àmbit d’Innovació s’ha citat la presentació del Quadern número 12, "La innovació tecnològica a la RMB: localització i tecnologia de les patents europees".

 

Per la seva part, Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial, ha destacat, entre altres activitats, la presentació del Paper 2, "Vers un nou model de desenvolupament territorial: el repte de reaprendre formes de treball", elaborat per les economistes Miren Estensoro i Miren Larrera d'Orkestra - Instituto Vasco de Competitividad, i la celebració del XX Consell General del Pacte Industrial a Mataró. També ha informat del tancament dels comptes anuals del 2015 i de la proposta de pressupost i activitats per al 2016.

 

El Pacte Industrial continua creixent

 

Durant la reunió s'ha aprovat, d'una banda, l'adhesió de l'Ajuntament de Caldes de Montbui i del Consell Comarcal del Maresme com a socis ordinaris del Pacte Industrial. En el cas del consell comarcal maresmenc, la seva adhesió es ratificarà en el proper Consell General. D'altra banda, s'ha aprovat l'adhesió de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) com a ens col·laborador del Pacte Industrial, de la qual també es donarà compte al Consell General.

 

Amb aquestes adhesions, el Pacte Industrial continua creixent amb la incorporació de noves entitats que comparteixen els mateixos objectius. Actualment l'associació ja suma les voluntats de 50 ajuntaments, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, 11 organitzacions empresarials, els 2 sindicats majoritaris, 6 consells comarcals, 6 universitats i diverses institucions vinculades al desenvolupament econòmic.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat