• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Seat celebra el 60è aniversari del llançament del…
13/11/2013
Seat celebra el 60è aniversari del llançament del seu primer cotxe
Fàbrica de Seat a la Zona Franca. Foto: Enfo

L’empresa continua sent referent de la indústria automobilística a la Regió Metropolitana de Barcelona. El futur del sector s’analitza en un estudi del Pacte Industrial

 

Avui, 13 de novembre, fa 60 anys que sortia de la Zona Franca el primer vehicle de la marca Seat. Es tractava del 1400, un model pensat com a cotxe oficial i taxi, i que tenia un preu franc a fàbrica de 121.875 pessetes (equivalents a 41.735 euros actuals). La plantilla de la fàbrica estava formada per 925 persones i produïen cinc vehicles al dia.

 

Des d’aleshores Seat ha fabricat més de 16 milions de vehicles, primer a la Zona Franca, i des de 1993, també a la fàbrica de Martorell. Actualment l’empresa exporta més del 80% de la seva producció i té al voltant de 1.800 punts de venda a tot el món.

 

 

El futur de la indústria automobilística a la RMB

 

El Pacte Industrial ha impulsat un estudi, titulat “El futur de la indústria de l’automòbil a la Regió Metropolitana de Barcelona”, en què s’analitzen les perspectives d’aquest sector clau de la RMB i que té en Seat un dels seus màxims representants. Entre d’altres aspectes, l’estudi, que serà publicat properament, proposa quatre eixos d’actuació prioritaris per orientar l’estratègia sectorial i conduir la indústria de l’automòbil cap a l’escenari de futur desitjat a la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB). Aquests eixos són:

 

1. Promocionar el valor estratègic de la indústria de l’automòbil incloent-la com a prioritat en les polítiques de promoció econòmica i desenvolupament estratègic de la RMB i integrant la dimensió industrial en les polítiques de mobilitat.

 

2. Posicionar la RMB com a pol industrial i logístic de referència al sud d’Europa per al sector de l’automòbil, i això passa per augmentar les vies de connexió de la RMB amb els mercats emergents.

 

3. Fomentar l’actualització tecnològica de la indústria metropolitana i atracció de talent. Per a això cal seguir impulsant les col·laboracions empresarials i disposar del millor capital humà.

 

4. Consolidar una indústria de noves tecnologies relacionades amb la mobilitat i les ciutats intel·ligents. Aprofitant el prestigi de la ciutat de Barcelona i l’impuls que s’ha donat als nous models de mobilitat, es proposa també realitzar congressos, fires especialitzades i projectes de noves tecnologies de la mobilitat.

 

 

 

 

Documents

Avanç de resultats de l'estudi 'El futur de la indústria de l'automòbil a la Regió Metropolitana de Barcelona'

 

 

Enllaços

Historia de un coche, memoria de un país (El País)

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Presentació del Paper 5 del Pacte Industrial i debat sobre el repte de reformatar els polígons industrials
llegir +
48a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial i presentació de les propostes del cicle sobre transició circular
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat