• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • L’AMB destinarà 30 MEUR a millorar les infraestructures…
30/07/2013
L’AMB destinarà 30 MEUR a millorar les infraestructures dels polígons d’activitat econòmica

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el Pla metropolità de suport als ajuntaments, d’estímul de l’activitat econòmica i millora de la qualitat de vida amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat econòmica i generar oportunitats a les pimes radicades al territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

El Pla inclou el Programa de millora d’infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i d’àrees d’activitat econòmica per fer front a la proliferació de naus i solars buits com a conseqüència de la conjuntura econòmica actual. L’AMB estima que aquesta desocupació afecta entre el 30 i el 50% de la capacitat total dels polígons i que, a més, agreuja les deficiències d’urbanització, manteniment, preservació dels espais i de les infraestructures de serveis que els abasteixen.

 

 

Impacte previst de 75 MEUR

 

El programa té una dotació de 30 MEUR que es repartirà entre el 2014 i el 2015. No obstant, la seva aplicació generarà segons l’AMB un impacte inversor de 75 MEUR sobre el territori, ja que el programa subvencionarà fins al 40% de les actuacions. També es preveu establir dues línies de subvencions de 15 MEUR cadascuna, una reservada als ajuntaments metropolitans i una altra per a empreses i agrupacions d’empreses.

 

Les inversions aniran en dues direccions: d’una banda volen incrementar l’atractiu dels polígons adaptant-los a les empreses que hi estan instal·lades o aquelles que s’hi vulguin instal·lar i, de l’altra, volen reactivar un teixit de pimes locals traslladant al sòl industrial l’experiència de les polítiques actives de rehabilitació que s’estan desplegant als teixits urbans.

 

 

 

 

Documents adjunts

 

Document “Pla metropolità de suport als ajuntaments, d’estímul de l’activitat econòmica i millora de la qualitat de vida

 

Xavier Trias i Antonio Balmón fan balanç de dos anys de Govern a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i presenten els plans d’inversió 2014-2015 (Nota de premsa de l’AMB)

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat