Història i missió
XXI Consell General del Pacte Industrial (19/12/2016)
Jornada “La indústria de l'automòbil. El perquè d'un èxit” (5/3/2015)
Celebració del 10è aniversari i XI Consell General del Pacte Industrial (16/3/2007)
Signatura del text constitutiu del Pacte Industrial (21/1/1997)

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona és una associació constituïda l’any 1997 amb la missió de configurar una aliança estratègica entre administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats per impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat al territori metropolità.

 

En el marc d’aquesta aliança, el Pacte Industrial ha aconseguit sumar les voluntats de 50 ajuntaments, 11 organitzacions empresarials, els 2 sindicats majoritaris, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, 6 consells comarcals, 6 universitats i diverses institucions vinculades al desenvolupament econòmic.

 

La Regió Metropolitana de Barcelona està integrada pel territori de les comarques de l’Alt Penedès, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Es tracta d’una de les zones industrials més importants d’Europa que a més concentra la major part de la població resident a Catalunya.

 

 

Nous reptes, noves prioritats

 

El 2007, amb motiu del seu 10è aniversari, el Pacte Industrial va signar una declaració en què es comprometia a seguir treballant per millorar la competitivitat del teixit industrial i la internacionalització de l’economia catalana. D’altra banda, apostava per la consolidació de la indústria actual i per la promoció de noves activitats industrials, de manera que la Regió Metropolitana de Barcelona comptés amb una indústria renovada i enfortida per afrontar amb èxit els nous reptes plantejats per la globalització.

 

El Consell General de 2012 va formular les línies estratègiques de treball per al període 2012-2015 que responen a la situació econòmica actual. El Pacte Industrial s’ha marcat com a àmbits prioritaris de treball per als propers anys la lluita contra l’atur, la millora de l’FP i el foment de l’emprenedoria i de la innovació. Alhora vol continuar incidint en la necessitat de comptar amb unes bones infraestructures i de garantir el diàleg social i la concertació, entre d’altres.

 

 

 

Documents

 

Memòria d'activitats 2018.

 

Declaració “Per a la renovació i el creixement de l’activitat industrial a la Regió Metropolitana de Barcelona”, signada el 16 de març de 2007 al Palau de Pedralbes de Barcelona amb motiu del 10è aniversari de l’associació.

 

Text constitutiu de l’associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, subscrit el 21 de gener de 1997 al recinte firal Montjuïc-2 de l’Hospitalet de Llobregat.

 

Estatuts.


AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Acte ajornat: Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones lectures
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat